Bicicleta de muntanya (BTT)

Us proposem 5 formes diferents de descobrir Talarn a 4 rodes. Totes les rutes són circulars.

_MG_9112

 1- PELS VOLTANTS DE TALARN (TALARN – GURP – ERMITA DE SANT MIQUEL)

        – Dificultat Baixa

        – Distància : 18,5 km

        – Desnivell positiu acumulat: 560 m

Senzilla excursió pels voltants de Talarn per pistes de bon rodar i sense dificultats tècniques. Començarem pedalant per un tram de carretera secundària, gairebé sense trànsit, que ens portarà fins al bonic poble de Gurp, protegit sota unes espectaculars parets de roca on podem observar unes vaumes amb unes construccions de pedra que, antigament, havien estat habitades i, posteriorment, s’havien usat com a corrals. Després de desfer un tram de camí, passarem molt a prop de les ruïnes de l’església romànica de Sant Miquel i, seguidament, iniciarem un bonic descens (compte amb un tram força pedregós) tot travessant unes vinyes amb el mateix nom, propietat de la casa Torres, que ens portarà novament fins a Talarn.

Mapa ruta 1Perfil ruta 1

2- ENTRE POBLES I CULTIUS (TALARN – TREMP – TENDUI – SANT ADRIÀ)

        – Dificultat Mitja/Baixa

        – Distància: 22,5 km

        – Desnivell positiu acumulat: 660 m

Senzilla excursió pels voltants de Tremp i de Talarn per pistes de bon rodar i sense dificultats tècniques, a part d’un tram força pedregós poc després de Tremp i un altre tramet de la baixada final. Pedalarem per un bonic mosaic de boscos i cultius tradicionals típicament mediterranis fins a ascendir al enturonat poble de Sant Adrià.

_MG_9190Posteriorment, igual que a l’itinerari anterior, passarem molt a prop de les ruïnes de l’església romànica de Sant Miquel i, seguidament, iniciarem un bonic descens tot travessant unes vinyes amb el mateix nom, propietat de la casa Torres, que ens portarà novament fins a Talarn. Per als més atrevits el tram de descens final es pot fer per una variant més tècnica a través d’un sender que ens portarà directament a Talarn (variant en vermell al mapa).

Mapa ruta 2

 

Perfil ruta 2

 

3- VOLTA A LA SERRA DELS NERETS (TALARN – TREMP – ORCAU – MONTESQUIU – ARAMUNT)

        – Dificultat Mitja

        – Distància: 36 km

        – Desnivell positiu acumulat: 990 m

Variat itinerari per pistes de bon rodar i sense masses dificultats tècniques a través de paisatges de mitja muntanya i petits pobles poc habitats, fins i tot algun de totalment deshabitat. Després del coll d’Orcau podrem elegir baixar per pista enmig d’un bosc o per un estret corriol més tècnic (variant en vermell al mapa). Baixem per on baixem gaudirem d’una espectacular panoràmica del despoblat de Montesquiu,  encimbellat dalt d’un petit turó i amb el pantà de Sant Antoni i els Pirineus com a teló de fons. Ja només ens faltarà resseguir l’esmentat pantà per la seva vora, baixar fins a Tremp i, finalment, remuntar fins a Talarn.

Mapa ruta 3

 

Perfil ruta 3

 4- VOLTA AL PANTÀ DE SANT ANTONI (TALARN – TREMP – POBLA – SALÀS – SANTA ENGRÀCIA)

        – Dificultat Mitja/Alta

        – Distància: 41 km

        – Desnivell positiu acumulat: 1.250 m

Mapa ruta 4

Perfil ruta 4

Ruta més exigent físicament on rodejarem el pantà de Sant Antoni i tindrem excel·lents perspectives de tota l’olla natural on aquest es troba emplaçat, amb el Pirineu com a bonic decorat de fons. Pedalarem pel marge occidental del pantà, passant per indrets tant bonics com el poble d’Aramunt o el “Xiringito”, on ens podrem banyar i prendre un refresc (si és temporada alta!) abans d’afrontar la segona part de l’itinerari, el qual ens portarà fins al poble de Salàs, amb la seva vila closa medieval, tant ben conservada que bé es mereix una visita. Posteriorment haurem d’afrontar l’última llarga pujada fins a Santa Engràcia, on gaudirem d’una privilegiada panoràmica de tota la conca de Tremp, amb el pantà de Cellers i el Montsec al fons. Ara ja només ens quedarà baixar fins a Talarn, fet que podrem elegir entre un tècnic i exigent sender que ens portarà directament a Talarn, o baixar per la còmoda i tranquil·la carretera, sempre amb unes espectaculars vistes cap al sud (variant en vermell al mapa).

5- CARENEJANT PER LA SERRA DE GURP (TALARN – MONTIBARRI – PLETA VERDA – SANTA ENGRÀCIA)

        – Dificultat Alta

        – Distància: 41 km

        – Desnivell positiu acumulat : 1.250 m

Itinerari molt exigent física i tècnicament, amb forts pendents i pistes en mal estat, sobretot algun tram que careneja per la Serra de Gurp i la pujada final fins al Pui de Llaràs, a 1.692 metres d’alçada. Com a recompensa tindrem unes vistes molt espectaculars i una immillorable panoràmica de les conques de la Noguera Pallaresa a l’est, i de la Noguera Ribagorçana a l’oest, així com de la Serra de Sant Gervàs i molts dels cims dels Pirineus, entre els quals destaca el Turbón i el sostre de tota la serralada, l’Aneto. Pedalarem per terres inhòspites i solitàries, per un entorn agrest i salvatge on caldrà extremar les precaucions i portar força aigua, doncs no en trobarem fins al final, a Santa Engràcia. Ruta a evitar a l’hivern o en plena canícula estival.

Mapa ruta 5

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s